søndag den 21. april 2013

Chokolade roulade med passionsfrugt creme


Jeg faldt for en dåse med passionsfrugtpulver for noget tid siden og derfor måtte jeg finde på noget at bruge det til. Det blev til en passionsfrugtcreme som jeg har lagt i en chokolade roulade. Det blev en vældig lækker creme og en dejlig kombination. Både børn og voksne var vilde med den.

Søger du inspiration til andre roulade-opskrifter, så se her:
Citronroulade
Kokosroulade med lemon-curd-creme og hindbær


Chokolade roulade med passionsfrugt creme
8-10 personer

Dej
4 æg (stuetemperatur)
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g kakao
2 spsk kartoffelmel
60 g smør (smeltet)

Passionsfrugt creme
250 g mascapone
4 tsk passionsfrugtpulver
200 g flormelis

Pisk æg, sukker og vanilje til det blive tykt, lyst og luftigt. Sigt kartoffelmel og kakao og fold det ned i æggene. Smelt smørret og afkøl det noget og fold også dette med i æggeblandingen.

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. sørg for at køre dejen helt ud i alle kanter på bagepapiret. Bages ved 180 C i 15-10 min til chokoladeroulade kagen føles fast i midten. Lad den afkøle lidt inden den vippes ud på et andet rent stykke bagepapir, evt strøget med lidt sukker. Fjern bagepapiret fra chokoladebunden og lad den afkøle helt.

Pisk mascaponen til cremen til den er cremet. Tilsæt flormelis og passionsfrugtpulver og pisk godt.

Når chokoladebunden er kold smør da cremen jævnt ud over. Skær evt kanterne af chokoladebunden inden du ruller den.


Læg rouladen på køl med "samlingen" nedad.

Pynt rouladen med sigtet flormelis og lidt revet mørk chokolade.



God søndag!

10 kommentarer:

  1. Hvor ser den dog skøn og appetitlig ud!

    SvarSlet
  2. MUUUMS! Hvor køber du passionsfrugtpulver henne? :) Synes det er såååå dyrt!?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg købte mit pulver hos Specialkøbmanden for 43 kr (formentlig fordi jeg skulle op og opnå fragtfri levering :-)))

      Slet
  3. Hvis man google passionsfrugtspulver, kommer der en masse op, der også er billigere end specialkøbmanden :) Men kunne man ikke lave den som en lagkage i stedet for? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, det tror jeg bestemt at man kan. Jeg har lige lavet cremen på cupcakes og det var vellykket. Man kan også bruge saften fra passionsfrugter.

      Slet
  4. Hej :) skøn blog du har. Det ser rigtig lækkert ud med passionsfrugtcreme. Er cremen fast nok til at kunne bruges i en fondantovertrukken kage?
    Mvh Joan Pedersen
    Komikageform.blogspot.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din søde kommentar. Ja, den er fast nok.

      Slet
  5. Mums den ser god ud. Kan den laves dagen før den skal spises? Skal have fødselsdags-/feriedage med på arbejde onsdag, men kan ikke nå at lave den om morgenen
    Mvh Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Undskyld det sene svar - desværre for sent. Du kan sagtens lave den dagen før.

      Slet